Как правилно да инсталирате септична яма?

Cum se monteaza corect o fosa septica

Въпреки че много собственици предпочитат да инсталират септична яма сами, това не винаги може да гарантира правилна дългосрочна работа. Точно затова е най-добре да се обърнете към фирма, специализирана в монтаж на септични ями . Специалистът познава добре характеристиките на продукта и не пропуска важни стъпки при сглобяването.

Правилната инсталация взема предвид важни етапи и избягва области, където такава работа не е възможна.

Стъпки за инсталиране на септична яма

При инсталиране на септична яма трябва да се вземе предвид и вида на почвата. Тя трябва да е стабилна, така че септичната яма да бъде поставена върху права повърхност. Ако почвата не отговаря на характеристиките, тогава се използва пясък за изравняване на почвата или се излива бетон.

Следващата стъпка е да свържете септичната яма към домашната си мрежа и да изградите дренажното поле, за което се използват още две или три тръби, които след това се поставят в някои канавки. Над септичната яма се изсипва пръст и бетонна плоча, която не трябва да се поддържа от резервоара. Бетонната плоча също ще бъде снабдена с капак, който ще покрие ямата и ще улесни изпразването.

Места, където има септична яма

За да улесним разбирането къде трябва да се инсталира септична яма , е по-лесно да изброим местата, където подобни инсталации не са позволени: езера, реки, източници на питейна вода, стръмни склонове, близо до големи дървета, много близо до имота, на земя с интензивен трафик.

Добре е почвата да не е нито прекалено суха, нито склонна към наводняване. Ако почвата е нестабилна, тогава ще бъде изградена стоманобетонна камина. Ако септичната яма е в контакт с подпочвените води, тя трябва да бъде правилно изолирана.

Като знаете тази информация, вие ще можете да имате оптимален контрол върху работата си и ще можете да реагирате по-лесно с проблемите, с които може да се сблъскате в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме бисквитки, за да персонализираме съдържание и реклами, да предоставяме функции за социални мрежи и да анализираме трафика.
Ние също така предоставяме на партньорите за социални медии, реклама и анализи информация за това как използвате нашия сайт.
Те могат да го комбинират с друга информация, предоставена от вас или събрана чрез използването на техните услуги.